lördag 29 november 2008

"svenskkontrakt"

Nu drunknar snart Sverige i våg efter våg av obildade, barbariska, ojämställda huliganer som inte vet vad jämlikhet och alla människors lika värde är. Det är vår uppgift att som upplysta rakryggade svenskar banka in vett i dessa våldsverkare genom att sätta ett kontrakt under näsan på dom där de står hur riktiga svenskar minsann beter sig. Och vår kristna Gud nåde dom om de inte följer det till punkt och pricka. Det är självfallet inget kontrakt vi ska tvinga alla invånare i vårt hederliga land att skriva på, alla vet väl att det är invandrarpacket som är problemet och det är minsann dom som ska ”anpassa” sig efter oss. Mångkultur och integration? Skitsnack! Varför ska vi leva i ett land med en mångfald av värden, kulturer och traditioner? Det är ju svenskar som ändå har rätt och alla andra ska vara som oss. Passar det inte kan du ta dit pick o pack och dra tillbaka till ditt terroristland, eller stanna och möt konsekvenserna av ditt ickesvenska agerande.

Så uppfattar jag den avskalade nakna debatten kring integrationsfrågorna. Debattklimatet har tyvärr tagit en hemskt fördomsfull och trångsynt vändning. Att borgarna tävlar om att vinna Sverigedemokraternas röster är ingen större nyhet, men att det till och med inom Socialdemokratin finns ledande företrädare som kan ställa sig bakom ett ”svenskkontrakt” är djupt oroväckande och förbannat patetiskt. Nu, mer än någonsin tidigare, borde vi stå i kraftig opposition mot Sd:s förvrängda verklighetsbild och stå upp för vår bild om att mångfalden berikar samhället. Istället adopterar vi populistiskt främlingsfientliga idéer, ompaketerar dom och kallar det för att ta ”krafttag mot invandringen”. Det är inte bara föraktfullt och nedlåtande, det är dessutom fullständigt absurt att skapa en form som alla invandrare ska stöpas i för att bli ”riktiga” svenskar. Jag trodde att integrationsdebatten passerat stadiet om att majoriteten ska diktera villkoren för minoriteten. Jag trodde att vi började se värdet i det mångkulturella samhället. Jag trodde att vi började förstå att integration är ömsesidigt och att vi har oändligt mycket att lära av varandra. Tyvärr verkar det som om jag hade fel för i och med ”svenskkontaktet” är vi tragiskt nog tillbaka på ruta ett.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Om ditt politiska engagemang sträcker sig över Västsahara, varför flyttar du inte tillbaka dit?

M.H.A sa...

För att jag inte är från Västsahara, jag är född i den Kurdiska delen av Irak och sedan 91 är Sverige mitt hem.

Hussein Salih sa...

Det är många som verkar ha fastnat för begreppet "åk tillbaka till ditt hemland om det e så viktigt". Jag finner det roligt när du engagerar dig i en fråga som inte rör ditt "hemland", vilket tyder på att dem trångsynta har svårt att förstå begreppet solidaritet.

Anonym sa...

Riktigt bra skrivet. Snyggt.

M.H.A sa...

Det är helt rätt Hussein. Vi i SSU kämpar mot förtryck, rasism och tyranni oavsett vilken del i världen som berörs, det kallas för alla människors lika värde.

Tack Lisa!