lördag 27 december 2008

Israel - Gaza

Israel vet vanligtvis inga gränser och skyr inga medel för att använda den palestinska civilbefolkningen som en murbräcka mot det demokratiskt framröstade Hamas. Den senaste Israeliska attacken förvånade trots det många och var ett sällan skådat prov på brutalitet och mordlystenhet. 160 döda och över 250 skadade där många fortfarande befinner sig under ruinerna till vad som tidigare var bl.a. regeringsbyggnaden och polishögkvarteret.

Omvärldens reaktioner på Israels statsterrorism är under all kritik, förmodligen kommer även denna avskyvärda attack passera utan att några handlingar vidtas för att förändra situationen. Man kan dock hoppas på att någon ledare vågar ta bladet från munnen, utan att bli kallad för antisemit. Framförallt med tanke på att flygattackerna riktar sig mot ett folk som redan befinner sig i världens största fängelse.

De som klassar Hamas som en terrororganisation borde åtminstone lika strängt fördöma de Israeliska attackerna. Tyvärr används allt för ofta dubbla måttstock. Allt våld ska kritiseras, även Hamas raketattacker. Frågan som dock ska ställas är, vilken part är den överlägsna och som således sitter på lösningen till en seriös fredsprocess?

3 kommentarer:

Unknown sa...

Det går att kritisera Israels beteende ur många aspekter, men de skjuter generellt mot de som skjuter mot civila. Israelerna använder heller inte sina civila som sköldar.

Anonym sa...

Tack!
Det var bra skrivit.
Jag hoppas att om närlden reagera på så sätt att , att påverka situationen för palastinska folket i fram tiden.

Taha

M.H.A sa...

Bernt, Israel använder den palestinska civilbefolkningen som en murbräcka för att komma åt det demokratiskt framrösta Hamas. I den senaste flygattacken har dödssiffran stigig till närmare 300 och många fler skadade. Medicin, bränsle och mat är bristvaror. Tror du inte detta i allra högsta grad drabbar civilbefolkningen som redan befinner sig i misär i världens största fängelse?

Hej Taha, ja det hoppas jag med!