tisdag 27 november 2007

Hänt en del...

Inför helgen i Stockholm besökte jag Emmaus Björkås huvudkontor här i Göteborg. För er som inte vet så är Emmaus Björkå en socialistisk biståndsorganisation som bygger sin verksamhet på människors vilja att skänka. De samlar in allt ifrån kläder till möbler och säljer det sedan i sina butiker, eller skickar det vidare till en av deras samarbetsländer. Sara Björnson (min kontaktperson hos Emmaus Björkå som dessutom har ett förflutet i SSU) gav mig en guidad tur genom hela anläggningen där jag fick se hela processen från insamlingen, sorteringen och slutligen paketeringen av kläderna. Att se hur de bedriver sin praktiska solidariska verksamhet var på alla sätt och vis en lärorik och inspirerande upplevelse. I egenskap av representant för SSU:s Västsaharanätverk diskuterade vi hur vi tillsammans skulle kunna genomföra konkreta information & insamlingsinsatser.

Det finns otroligt mycket att bygga på, både i form av praktiska aktiviteter ute i distrikten men även i form av kurser och studiecirklar där dom kan bidra med både föreläsare, information och material.

Efter det givande besöket hos Emmaus körde jag vidare mot Trollhättan. Vi inledde vår trevliga kväll med att lyssna på Bengt Göranssons fascinerande föredrag. Bengt, som för övrigt var minister i Palmes regering, talade bland annat om vikten av folkrörelser och riktade kritik mot ”den enda vägens politik”. Han påminde mycket om Palme och det var ett rent nöje att lyssnapå honom.


Från vänster: Maria Brehmer, Jakob Tilhon, Stina Karlsson, Mohammed Hama Ali, Bengt Göransson, Johan Büser, Elin Mattsson, Amir Daneshpip samt längst fram Mussa Selim.

Inga kommentarer: