måndag 16 februari 2009

SSU Kungälvs årsmöte

Igår hade SSU Kungälv sitt årsmöte och det var en härlig avslutning på ett fantastiskt och fartfyllt verksamhetsår. Jag valde att inte kandidera till ordförandeposten utan SSU Kungälvs nyblivne ordförande heter Lisa-Marie Svedgren. Hon är en duktig och driven tjej som tillsammans med de övriga i styrelsen kommer få verksamheten att blomstra i sann Kungälvs anda.

Jag har suttit som ordförande näst intill oavbrutet sedan 2003 och det känns skönt att kunna stiga åt sidan nu. En SSU kommun får aldrig bli beroende och centraliseras kring en enskild person, för försvinner den personen fallerar all verksamhet. Vi har dock i SSU Kungälv haft kontunierlig och ständigt växande verksamhet sedan kommunen dogs igång igen 2002. Vi har även arbetat aktivt med att få ungdomar att ta klivet in i kommunpolitiken. För vårt politiska arbete bedrivs inte enbart från skolor, gator och torg utan i hög grad även genom våra många representanter med kommunala förtroendeuppdrag.

Vi har nu två val framför oss, Europaparlamentsvalet 2009 och Riksdagsvalet 2010. Båda är av oerhörd betydelse för det är lika avgörande med ett rött socialdemokratiskt styre i såväl Sverige som EU. Under förra valrörelsen 2006 hyllades SSU Kungälvs engagerade valarbete. I valanalysen lyftes vi fram som den enskilt största anledningen till att Socialdemokraterna, trots valförlusten, lyckades behålla nästan alla sina mandat i Kommunfullmäktige. Jag är övertygad om att SSU Kungälv tillsammans med övriga Bohuslän kommer ladda lika hårt inför kommande val och visa att röda värden som solidaritet, jämlikhet och frihet alltid slår den blå borgerliga egoismen.

Den nya styrelsen består av:
Ordförande
Lisa-Marie Svedgren
Kassör
Djelil Daebes
Ledamöter
Shaniaz Hama Ali
Lina Palmquist
Hadi Ala Hadi

Jag önskar dem lycka till!

Inga kommentarer: