måndag 26 januari 2009

Var är den tysta minuten för Gaza?

En tyst minut, en stunds stillhet som visar vördnad och respekt åt alla de som blev massakrerade, lemlästade eller traumatiserade för livet. Var är den? Efter 9/11 attackerna i USA höll hela världen andan, varför är det ingen som gör det nu? Nej nu sitter EU och äter finmiddag med Israel, medan palestinierna i Gaza plockar upp spillrorna efter vad som tidigare var ett liv.

6 kommentarer:

Anonym sa...

vad kräver du av folk egentligen? Man har demonstrerat i flera olika länder. I Oslo var det nästintill kravaller. Ta och ge dig! Du är definitionen på subjektivitet, och den rätten utnyttjar du till fullo. Jag menar i flera olika inlägg, vinklar du fram fakta som bara ska väcka medlidande. Ett faktum är att förmodligen får man kanske en tår av att se hur alla barn dör i Gaza, det medger jag. Min fråga blir dock: Vad spelar det för roll för befolkningen i Gaza? jag menar vilka faktiska effekter får man i verkliga livet av alla dina inlägg?

Mvh Realisten

M.H.A sa...

Men vad har du gjort ”realisten”!? Jag försöker efter bästa förmåga, med all till buds stående medel att INTE vara en passiv åskådar. Självklart känner man sig fruktansvärt hjälplös när en 22 dagar lång massaker tillåts äga rum utan att omvärlden förmår sig att sätta stopp för det. Anser du det vara orimligt att kräva ett omedelbart stopp av Israels blockad och att de vidriga krigsherrarna ställs inför rätta för sina brott mot mänskligheten?
Om du nu är så briljant och så lättvindigt nedlåtande kritiserar andra borde du fråga dig själv: vad gör jag? Starta då en blogg och skriv alla de inlägg som du tycker saknas på min!

Anonym sa...

Om du nu som du själv påstår : "Jag försöker efter bästa förmåga, med all till buds stående medel att INTE vara en passiv åskådar. " då undrar jag och kanske många andra, som socialdemokrat vilken kritik har du vänt mot ditt eget parti? Jag menar självaste partiledaren Mona Sahlin deltog vid israels 60-års jubileum. Jag antar om du publicerar diverse olika inlägg, med video-klipp och hela fadderullan, då måste du ha någon form av kritik till ditt eget parti. Summan av kardemumman, vad har du för kritik till ditt eget parti?

M.H.A sa...

Det hade förenklat mycket, realisten, om “summan av kardemumman” hade framförts vid din första kommentar.

Jag drar mig inte för att kritisera mitt eget parti, jag är stolt över att vi har högt till tak och jag har på bloggen starkt kritiserat ledande företrädare inom socialdemokratin. Det kan du ex se inte minst när det gäller debatten kring det kontroversiella “svenskkontraktet”. Jag tycker att Sahlins deltagande på Israels 60 års dag var under all kritik, samtidigt hyllade jag Urban Ahlin då han sade att han kommer fira staten Israel först den dag vi ser ett fritt och självständigt Palestina. Som medlem i Socialdemokraterna och SSU har jag även möjligheten att internt kritisera och förändra våra ställningstaganden. Det har jag även gjort tidigare när det bl.a. kommer till vapenhandel och rätt till asyl för amerikanska soldater som deserterar från kriget i Irak, det kan du också se på bloggen.

Min fråga till dig står dock fortfarande obesvarad.

Anonym sa...

Bra uppmaning Mohamed! Man kanske skulle ta initiativ på lokal nivå? Om man verkligen vill så är det ju inte försent än...

M.H.A sa...

Du har rätt. Jag önskar bara att en tyst minut skulle vara lika självklar oavsett om det gäller Gaza eller NY.