tisdag 20 januari 2009

Rättvisa?

Israels utrikesminister Tzipi Livni slog fast att hon är helt tillfreds med kriget mot Gaza och kallade de skyhöga civila dödsoffren som ett ”resultat av omständigheterna”.

Israel hade dock inte under några omständigheter accepterat de fasansfulla civila dödsoffren på egen sida, men det går bra om de döda och lemlästade är palestinier. Det sades även redan innan kriget att DET ENDA som kunde få den blodtörstiga israeliska opinionen att vända, var förluster i de egna leden.

Israels taktik har ständigt varit att med en överväldigande militär våldsamhet kuva alla former av väpnade protester och uppror. Att med ett fullständigt oproportionerligt kollektivt våld slå så hårt att det avskräcker och känns för lång tid framöver. Om omvärlden resonerat på samma sätt gentemot Israels terror och krigsförbrytelser hade Tel aviv jämnats med marken.

För att "rättvisa" i ordets bokstavliga bemärkelse skall skipas ska:
20 israeliska synagogor sprängas
5.000 israeliska hem bombas till ruiner
16 israeliska regeringsbyggnader demoliseras
Över 1300 israeler dödas och 100 000 traumatiseras för livet

DET ÄR TUR ATT VÄRLDEN INTE ÄR SOM ISRAEL!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja tack och lov! Jag förlorar allt hopp och förtroende för FN om Israel inte ställs till svars för sina krigsbrott.

Inte fan hade Israel gått till krig om det inneburit sådana egna förluster, då hade man istället sökt en fredlig väg. Förresten kan du dubbla siffrorna om det hade varit rättvisa a la Israel.

Anonym sa...

Sluta vara så naiv, i ett krig dör civila, så enkelt är det. Tragiskt men sant.

M.H.A sa...

Skulle du kunna vara en av de många civila som får sätta livet till?