söndag 4 januari 2009

Outhärdligt

Jag kan inte med ord beskriva den uppsjö av känslor som väller genom kroppen när man läser om Israels ohyggliga brott mot den palestinska befolkningen. Dödssiffran ökar i en alarmerande takt, över 400 har fått sätta livet till och nämnare 2000 har skadats. Människor ligger staplade i såväl sjukhus som bårhus, det råder en ständig brist på mat, bränsle och medicin för de som hittills har haft turen att undkomma de förödande missil/artilleri attackerna. Israel försvarar sitt agerande med att man vill komma åt Hamas samtidigt som man beskjuter ambulanser, dödar vårdpersonal och attackerar civila bedjande i moskéer. Omvärldens fördömanden kommer först efter att det redan blodbesudlade Israel även inlett sin markoffensiv mot det kollapsade Gaza.

Israels angrepp kan enbart klassas som en terrorhandling. Likt de påstådda Hamas sympatisörer borde således även allt stöd till Israel angreppskrig betraktas som stöd av terrorverksamhet. Stoppa israelisk förintelse, häv blockaden av Gaza nu!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Visst e det förfärligt. Men när den muslimska världen bara står och kollar på så kan man ju inte kräva så mycket av resten av världen.

Men antar att vi alla kan göra något.

Du kan t.ex. börja med att slänga din dell som har en intel processor (israelisk produkt)....

PS. Jag ställer gärna upp som köpare.

M.H.A sa...

Jag anser inte att palestiniernas sak enbart berör muslimerna, lika lite som förintelsen under andra världskriget enbart berörde européerna eller att systematiska våldtäkter i Kongo enbart berör afrikanerna. Förtryck, förföljelser och tyranni måste bekämpas och fördömas, var det är uppstår.

Visste inte att intel processorn var en israelisk produkt när jag köpte datorn, jag bojkottar israeliska produkter efter bästa förmåga och vet att varor där streckkoden börjar med 729 är gjorda i Israel. Har du kanske tips på någon bra sida där israeliska produkter finns listade?

Hussein Salih sa...

anonym, att ytligt inleda "visst är det förfärligt", för att rättfärdiga västvärldens tysta observation av det folkmord som sker i Gaza, kommer inte att tysta ner det lilla som du kallar samvete!

Anonym sa...

Jaffa, Carmel, Mcdonalds, Intel, Nokia mm.

Israeler är jätte duktiga på att exportera, speciellt inom teknik.
Hur många orkar hålla reda på vilka varor som kommer från dem?

Dessa sidor kanske kan förenkla dock:

http://www.palestinagrupperna.se/israeliska-produkter-i-sverige

http://www.mylinkspage.com/israel.html#COM

(Få se vad Obama gör om 2 veckor.)

M.H.A sa...

Tack för tipsen!

När det gäller Mr change hoppas jag innerligt att han har mer att säga än att han oroas för civila dödsoffer.

Anonym sa...

choni hama här fick jag tag på lite bilder på israeliska produkter. lycka till med bojkottningen. big tasty är världens goaste hamburgare.


http://palestina.bloggagratis.se/2009/01/05/1255290-bojkotta-israeliska-varor-se-nagra-varumarken-och-koden-pa-bild/