fredag 29 februari 2008

SSU, en svalkande oas


Jag är som jag berättat tidigare aktiv i kommunpolitiken i Kungälvs kommun. Jag sitter med i KF och är bland annat vice ordf i Framtid och Utvecklings Beredningen. Min beredning behandlar i mångt och mycket frågor som har med samhällsplanering att göra. Det kan röra sig om kollektivtrafik, miljö, infrastruktur, energi, exploatering och bostadsbygge. Vi blev nyligen, efter en hel del hårda förhandlingar och intensiva debatter, klara med en blocköverskridande beredningsskrivelse som berör vatten och avlopps infrastruktur i kustzonen.

Vatten och avlopps infrastruktur i kustzonen är som ni förstår inte precis den frågan som får det unga socialistiska hjärtat att brinna. Det är därför SSU är som en svalkande skön oas. Här kan jag få utlopp för mitt engagemang av solidaritet, jämlikhet och internationell karaktär. Missförstå mig inte, kommunpolitiken i all ära, men det blir ändå aldrig som härliga, radikala och idérika SSU.

Just nu är det dessutom full fart på SSU fronten. Nu i helgen är det en kurs anordnad av ABF och helgen därefter ska vi i DS ha styrelsekonferens. Sen när DÅK:arna börjar komma till sitt slut börjar ett helt nytt internationellt kapitel här i väst, men det får ni veta mer om en annan gång.

Inga kommentarer: